Donkerstralers

De donkerstraler is een terrasverwarmer, welke het zelfde werkt als een radiator. Doordat de donkerstraler heet wordt (minstens 350°C), wordt lucht verwarmd en zo de ruimte.

Een donkerstraler geeft in tegenstelling tot een infraroodstraler geen licht. Dit heeft voor sommige mensen juist de voorkeur. Een infraroodstraler geeft de bekende rode (of witte) gloed, wat voor sommigen een hekelpunt is. De donkerstraler heeft ongeveer vijf minuten nodig om tot de maximale temperatuur op te warmen en ongeveer een half uur om af te koelen.

Korte golf stralers

Korte golf infrarood verwarming, directe warmte, binnen 1 seconde. Dat is de kracht van deze unieke elektrische warmtebron. Halogeen infrarood verwarming verwarmt alleen de mensen en objecten waar de straling mee in contact komt en niet de lucht. Warmte kan daardoor ook nooit wegwaaien zoals met lucht warmers of hete lucht kanonnen.

Korte golf halogeen infrarood is zeer efficiënt en zet nagenoeg alle opgenomen energie om in aangename stralingswarmte zonder voorverwarmen. Het principe is simpel, des te korter de infrarood golflengte, des te makkelijker de lucht doordrongen kan worden zonder dat de lucht daadwerkelijk wordt verwarmd. Het voorgaande staat gelijk aan de oppervlaktetemperatuur van het verwarmingselement die de stralingswarmte opwekt.